Watersport

In Zeeland is het water altijd dichtbij! Want wist u dat maar liefst 39% van de provincie uit water bestaat?

U treft hier een eindeloze variatie aan watersportmogelijkheden. Zeilen, varen, surfen, duiken en suppen. Zeeland is ideaal voor deze watersporten. Genieten vanaf en op het water!

Veerse Meer

Een topbestemming voor watersporters is het Veerse Meer. Dit is een brakwatermeer tussen de Oosterschelde en de Noordzee. Het scheidt Noord-Beveland van Zuid-Beveland en Walcheren.

Huur een bootje op het Veerse Meer

Aan het Veerse Meer zijn verschillende verhuurbedrijven te vinden. Gezellig met zijn tweeën of met het hele gezin een dagje varen. Of u nu een dagje lekker wilt varen in een mooie en uitgeruste sloep of liever iets sportiever wilt bezig zijn met een zeilboot; dat kan allemaal. Veel boten zijn ook te varen zonder vaarbewijs. Er zijn op het Veerse Meer vele eilandjes te vinden. Ideaal om te picknicken, even aan te leggen en een duik te nemen of om te barbecueën.

Suppen; stand up paddle

Suppen is de laatste jaren in populariteit gestegen. Het is vrij eenvoudig en er is niet veel wind voor nodig, zoals bij surfen wel het geval is. U kunt het zo zwaar maken als u wilt. Van lekker ontspannen een rondje peddelen tot de golfen opzoeken in de brandig voor wat meer uitdaging. Bij Surfschool Veerse Dam geven ze lessen voor zowel beginners als gevorderden en is het ook mogelijk om een heuse tocht te maken. Ook leuk zijn de SUP YOGA lessen die ze aanbieden. Op een rustig stukje water en onder begeleiding van een yoga instructrice worden de oefeningen uitgevoerd.
Bij Surfschool Veerse Dam kunt u ook terecht voor zeil-, surf- en catamaranlessen. Ook is het mogelijk om de materialen voor de verschillende watersporten te huren.

Kanoën op het Veerse Meer

Pak de peddels en hop van eiland naar eiland! Kanoën kan prima alleen, maar leuker is natuurlijk samen met familie, vrienden of collega’s. In een kano neemt u makkelijk allerlei spullen mee. Ideaal om ergens op een eilandje te picknicken. Bij Kanoa Outdoor Events zijn verschillende verhuuropties. Behalve kano’s verhuren ze hier ook kajaks, waterfietsen en SUP-boards.

SYZ 12 SYZ 11 SYZ 10

En meer…

Natuurlijk zijn de wateren in Zeeland meestal ook geschikt om gewoon lekker te spetteren en te zwemmen. Wat is er nu fijner dat een verfrissende duik op een warme, zomerse dag?

Aan en op het water is Zeeland ook geliefd bij de vissers. Aan de Noordzeekust, maar ook op de Ooster- en Westerschelde en het Grevelingenmeer zijn prachtige plekken voor de vissers. Zowel voor recreatieve als sportvissers!

Zeayou Zeeland